Samen in balans: Traject voor koppels

Wat betekent voor jou evenwicht in de relatie?

Wat heb jij hier voor nodig, welke behoeften heb jij?

Wat betekent voor jou, in de relatie:

 • Plezier
 • Geborgenheid
 • Intimiteit
 • Seksualiteit
 • Begrip
 • Erkenning
 • Vertrouwen
 • Warmte
 • …?

En hoe zit dat bij de ander?
De meeste mensen hebben het als kind afgeleerd om hun behoefte te uiten. We gaan er vaak van uit dat de ander onze behoefte wel kent. Hier ligt vaak het risico op het ontwikkelen van belemmerende patronen in de relatie.

Dynamieken of patronen

Tijdens deze trainingen gaan we onderzoeken wat de dynamieken in de relatie zijn en welk aandeel elk daarbij heeft. Als je bereid bent je eigen aandeel aan te nemen en erkenning te geven aan het aandeel van je partner, dan kan er een opening komen zodat de liefde weer kan stromen. Zo wordt er ruimte gemaakt om samen te genieten en de relatie te vieren.

Samen in Balans 
De basis

Dit traject is voor koppels die elkaar op een nieuwe manier willen ontmoeten.
Het traject 'Samen in Balans - De Basis' bestaat uit 2 workshops in een groepje van 4 à 5 koppels.
Alles draait rond balans, evenwicht.  Wat betekent evenwicht voor mij in de relatie, wat betekent het voor de ander en hoe kunnen we elkaar hierin ont-moeten?

 

We gaan uit de woorden, in de ervaring.
We gaan enerzijds voelen welke dynamieken er spelen en anderzijds ontdekken hoe jullie samen kunnen ontspannen en genieten.  Dit steeds met respect voor jouw grenzen en de grenzen van de ander. Voorwaarden hiervoor zijn veiligheid en vertrouwen.

 

In het begin van jullie relatie hebben jullie samen gezocht naar een evenwicht, elk met zijn eigen achtergrond. Er werden keuzes gemaakt die gaandeweg uitgroeiden tot gewoontes en patronen. Met de jaren kan het zijn dat bepaalde patronen voor jou niet meer goed voelen en tussen jullie in zijn komen te staan.  

 

Data:  15/9 en 6/10 (telkens van 10:00-17:00)

Locatie: Sint Jansteen

Trainers: Marcel Brandsen, Els Vergauwen

Prijs:  125 euro per persoon voor de 2 workshops
(koffie, thee, lunch inbegrepen) 

Inschrijven    

Samen in Balans  Verdieping

Koppels die het traject 'Samen in Balans - De basis' hebben gevolgd, kunnen deelnemen aan de workshops 'Samen in Balans - Verdieping'. 
Dit zijn losstaande workshops. 

Eerstvolgende verdiepingsworkshops (telkens van 10:00-17:00):

 • zondag 24 nov
 • zondag 9 maart

Prijs:  65 euro per persoon 
(koffie, thee, lunch inbegrepen) 

Inschrijven   

Samen in Balans  individueel traject

Zijn er bepaalde patronen, gewoontes in je relatie ontstaan die jullie uit elkaar drijven, die jullie uit balans brengen? 
Dan kun je, samen met je partner, een coach- traject starten. We maken dan een afspraak en nemen de tijd om jullie problemen in kaart te brengen en ons programma af te stemmen om jullie behoeften. 
Als jullie kunnen zien en voelen wat je eigen aandeel is en wat het aandeel is van je partner, dan kan er een opening komen zodat de liefde weer kan stromen.
Door getuige te zijn van de processen van elkaar, komt er meer inzicht in de dynamieken die tussen jullie in staan.

 

Maak een afspraak